Filter - All
Workshops
Techniek
Algemeen
 • Juryrapport "Femme, verschillende lagen transparante olieverf met lijnen van houtskool en olieverf op canvasboard in baklijst, 40 x 30 cm. Het is heel bijzonder hoe de dunne lijnen samenvloeien tot een mooi en, ondanks de gevorderde graad van abstractie, toch realistisch portret. Van dichtbij is het druk en van veraf heel evenwichtig. Het beperkte kleurenpalet werkt ook heel goed, vooral in combinatie met de spaarzame rode accenten. Ook keek de jury met bewondering naar hoe met slechts enkele lijnen de suggestie van een hoofddeksel gewekt wordt. Of is het een handdoek rond het natte haar?" Portrait of the year "We have chosen a portrait of the year; this time it is this painting by Mieke Robben. Sharp lines and subtle colors make an unforgettable and sensual combination. The artwork carries a simple title "A Woman". New Place Art Gallery has been exhibiting portraits of Mieke Robben since 2013. Would you like to know more about this Dutch artist? Read the article in "Singer Laren Museum Annual Programme 2017/2018'.”  
  20 februari 2018
  Juryrapport Schilderij van het jaar
  Lees meer
 • portretschilder
  Filmpje impressie werk van Mieke Robben.
  16 februari 2018
  Filmpje impressie werk van Mieke Robben.
  Lees meer
 • 15 februari 2018
  Illustratief filmpje door John Howard Sanden
  Lees meer
 • Tijdens de Nationale Kunstdagen 2017 heb ik de tweede prijs gewonnen. Het publiek had de keuze  uit  bijna 250 kunstenaars.  Iedereen die op mij gestemd heeft en zijn/haar waardering voor mijn werk heeft uitgesproken, heel erg bedankt hiervoor! Er was veel waardering voor mijn nieuwe vrije werk en veel interesse in een portret in opdracht en in mijn workshops portretschilderen -tekenen. De combinatie van mijn schilderijen met de bronzen beelden van Lilian Steenhuisen ( Liliansbeelden)  was weer erg mooi.  Het was een groot opgezette en erg geslaagde en gezellig beurs. St Kunstweek heeft hierin goed werk verricht. Graag weer tot volgend jaar!
  19 november 2017
  Publieksprijs Nationale Kunstdagen 2017
  Lees meer
 • portretschilder
  Tijdens deze kunstdagen hebben veel enthousiaste bezoekers hun waardering uitgesproken voor mijn werk. Uit alle inschrijvingen is de winnaar van mijn kunstboek getrokken. De winnaar is ............Ananda Jans uit Delft. Van harte gefeliciteerd. Het boek zal naar je worden opgestuurd.
  14 november 2017
  Nationale Kunstdagen 2017 Winnaar kunstboek
  Lees meer
 • 7 oktober 2017
  Publicatie Singer Museum mei 2017
  Lees meer
 • 7 oktober 2017
  Publicatie ville d'art okt/nov 2017
  Lees meer
 • Tijdens deze beurs is geschilderd aan het portret van Evy.
  6 oktober 2017
  Art Laren 2017, filmimpressie, Portretschilder
  Lees meer
 • Zoals beloofd is hier de instructiefilm waarin een oog. met olieverf, wordt uitgeschilderd.
  3 juni 2017
  How to paint an eye. Instructiefilm
  Lees meer
 • portretschilder, schilderij, kunstenaar, portret in opdracht
  Portretschilder Mieke Robben, expositie Breda Ik kijk terug op een zeer geslaagde en druk bezochte expositie in de Grote Kerk te Breda op de Brabant Artfair 2017, samen met Lian Steenhuisen van “Liliansbeelden". Een gewaardeerde combinatie. Er was veel belangstelling voor mijn schilderijen (Vrij werk) en voor Portretten in opdracht. De nieuwe reeks Muziek, met de dirigenten in actie, kreeg veel positieve reacties. De losse stijl van schilderen, het expressieve kleurgebruik en de gelaagdheid in de schilderijen, sprak veel mensen hierin aan. Ook het andere werk zoals Defilé de Chapeau kreeg veel aandacht. Mijn laatste portret in opdracht Luuk, was ook op de expositie aanwezig. Luuk is het jongste kind uit een gezin waar ik van alle drie de kinderen op 7-jarige leeftijd een portret heb gemaakt. Workshops Bijzonder waren de ontmoetingen  tussen enthousiaste oud-cursisten van mijn workshops en geïnteresseerden in een workshop portretschilderen. Ik hoefde hier verder weinig meer aan toe te voegen. Voor geïnteresseerden: er zijn dit jaar nog een aantal mogelijkheden om je in te schrijven.
  24 maart 2017
  Portretschilder Mieke Robben, expositie Brabant Artfair 2017
  Lees meer
 • portretschilder
  13 januari 2017
  Hoe schilder je een portret - Instructiefilm
  Lees meer
 • portretschilder breda
  Iedereen bedankt voor de enthousiaste reacties op mijn werk, zowel van de juryleden als van het publiek! Tijdens deze dagen hebben mensen zich bij mij in kunnen schrijven om in aanmerking te komen voor mijn Kunstboek. Uit de inschrijvingen is een winnaar getrokken, dit is geworden: Hilda Spit uit Kamerik. Zij zal het boek een dezer dagen thuis gestuurd krijgen. Veel plezier ermee Hilda.
  4 januari 2017
  Vijfde plaats van meest gewaardeerde kunstenaars tijdens Nationale Kunstdagen Ahoy
  Lees meer
 • Hoe schilder je een oog?
  In de workshops portretschilderen hoor ik vaak dat men een oog het moeilijkste vindt. Maar als je eenmaal de basisprincipes kent, blijkt dit niet zo te zijn. Ik zet het oog eerst op met houtskool. Met olieverf (gebrande sienna) ga ik met een dun laagje over heel het oog, ook over de lijntjes. Daarna werk ik van donker naar licht en van achter naar voor: eerst de schaduw van het ooglid bovenin de iris, de pupil en de schaduw in het oogwit (wat zelden wit is).   Dan werk ik de ogen verder uit met steeds meer licht erin zodat de bolling vorm krijgt. Vervolgens de oogleden en als allerlaatste het lichtje in het oog. Succes! Binnenkort plaats ik een demofilmpje over dit onderwerp op mijn blog.
  16 december 2016
  Hoe schilder je een oog.
  Lees meer