Sterren op het doek

Matthijs van Nieuwkerk is de BN-er in de 1e aflevering van het tv-programma ‘Sterren op het doek’. Op 3-9- september om 20.20 uur is de eerste uitzending in een serie van 8.
Sterren op het doek is het programma waarin Eus (voorheen Hanneke Groenteman) een BN-er interviewt die dan door drie kunstenaars vereeuwigd wordt op het doek.
Ik ben trots dat ik hiervoor gevraagd ben. Het was bijzonder leuk om mee te doen en ik heb enorm genoten van het hele traject. Van de opnames op drie verschillende locaties, de samenwerking met mijn collega-portretschilders, de crew, Eus en Matthijs tot aan de onthulling in het Rijksmuseum.
Het portret mag ik natuurlijk nog niet laten zien, ook niet welk werk hij uiteindelijk gekozen heeft. Wel kan ik verklappen dat hij de keuze erg lastig vond en erg lang twijfelde tussen twee doeken. Alle drie de doeken zijn in een geheel verschillende stijl geschilderd. Maar daar zijn we dan ook op uitgekozen.
Na de uitzending op 3-9 zal ik de uitzending op mijn site zetten alsook een compilatie van de ‘making of’, met daarin leuke foto’s van het hele traject. En nu is het wachten tot 3-9, ook ik heb geen idee hoe de aflevering er uiteindelijk uit komt te zien. Spannend!

Comments 26

 1. Hoi Mieke,

  Mooi schilderij hoor. Hij had gewoon jouw schilderij moeten kiezen. Het was hem gewoon,
  Maar hij is een ijdeltuit, dus wil hij er graag jong uit zien en i s het voor hem misschien beangstigend om te zien dat hij ook ouder wordt. Van de andere kant zag je hem ook twijfelen.
  In ieder geval heb ik genoten van het programma.

  Groet Désirée.

  1. Post
   Author
 2. Hou gewoon heel erg van jouw schilderstijl, dus als ik Matthijs was geweest had ik voor jouw schilderij gekozen. Vind het prachtig!
  Leuk om hiervoor gevraagd te worden, leuke ervaring!

 3. Hoi Mieke, wat leuk om jou zo in de uitzending te zien. Met in het atelier de geweldige mooie portretten van jou. Ik vond in de uitzending het portret van jou het mooist ! Maar smaken verschillen nu eenmaal. Ik vond het andere portret te statisch en te jong. Maar ik feliciteer je met jou deelname. Ontzettend knap gedaan. En een ontzettend mooi portret wat je gemaakt hebt van Matthijs. Super leuk om te zien! Heel veel succes verder en hopelijk tot gauw! Groetjes Marian.

 4. Zo leuk, Mieke, om jou dinsdag te gaan zien in dit programma. En terecht, als portretschilder met zo een eigen stijl😘. Ik kan bijna niet wachten…..

  1. Post
   Author
 5. Hoi Mieke, wat ontzettend leuk dat je in het programma “Sterren op het doek” zit. Ik zag je gisterenavond al even voorbij komen in het programma van Jinek. Ik ben heel benieuwd. Maar jij bent zo goed en hebt zo’n mooie stijl dat ik me niet voor kan stellen dat iemand daar niet voor kiest. Ook al verschilt iedereen natuurlijk van smaak. Ik ben heel erg benieuwd. Ik ga zeker kijken. Dank je wel dat je ons even bericht doet. Super leuk! Groetjes van Marian ten Barge.

 6. Zo geweldig dit, je hebt er ook zo hard voor gewerkt de afgelopen jaren 👍👍👍
  Super leuk, dat je mee mag doen.
  Lfs, je trotse zusje 😘

 7. Super Mieke, je bent ook heel goed. Ga zeker kijken heb het al in de agenda gezet. Leuke vent die Matthijs . Zie uit naar dinsdag. 😘

 8. Hallo Mieke, dank voor je tip. Ik ben erg benieuwd op 3 sept. Sowieso een mooie ontwikkeling in je kunstenaarscarriere sinds onze eerste ontmoeting op de regionale kunstdag in Tilburg (2011?)
  Groet,
  Wim Wessling

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 9. Wat bijzonder, Mieke! Ja, je mag zeker trots zijn. Als trouwe fan van SOHD, met de hilarische aflevering met Tjitske Reidinga, verheug ik me nu op 3 september. Daarin de schilderes waar ik deze week les van krijg! En dus ben ik ook trots.. en nieuwsgierig naar de keuze die Matthijs, die ik al eens mocht spreken, gaat maken. Enneh.. Hanneke Groenteman is een groot gemis voor het programma.. maar hopelijk pakt Eus ons snel in. WENS IK JE HEEL VEEL LEUKE REACTIES TOE NA DE UITZENDING!!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *