In deze film laat ik zien hoe je een mond schildert.

Video: Hoe schilder je een mond.

In dit ingesproken filmpje laat ik je in ruim 10 minuten zien hoe je een mond kunt schilderen. Ik vertel wat ik doe, hoe ik opzet, hoe ik werk van dunne naar dikke verf en je ziet hoe ik al schilderend de vorm corrigeer. Ik werk met het penseel in verschillende richtingen en durf door te schilderen. Je ziet dat ik niet bang ben om dat wat goed is te ‘verpesten’ met een nieuwe lik verf. Het resultaat is een interessant geschilderd geheel in een losse toets. Het is een van de onderwerpen die steeds veel belangstelling heeft in mijn workshops portretschilderen. En terecht, want de mond is een van de moeilijkst te vangen onderdelen van een portret. Vandaar dus dit instructiefilmpje als aanvulling op mijn workshops, zodat je het rustig nog eens kunt bekijken. Veel kijkplezier!

Tekst en beeld: Mieke Robben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *