Juryrapport Schilderij van het jaar

Juryrapport
“Femme, verschillende lagen transparante olieverf met lijnen van houtskool en olieverf op canvasboard in baklijst, 40 x 30 cm.
Het is heel bijzonder hoe de dunne lijnen samenvloeien tot een mooi en, ondanks de gevorderde graad van abstractie, toch realistisch portret. Van dichtbij is het druk en van veraf heel evenwichtig. Het beperkte kleurenpalet werkt ook heel goed, vooral in combinatie met de spaarzame rode accenten. Ook keek de jury met bewondering naar hoe met slechts enkele lijnen de suggestie van een hoofddeksel gewekt wordt. Of is het een handdoek rond het natte haar?”

Portrait of the year
“We have chosen a portrait of the year; this time it is this painting by Mieke Robben. Sharp lines and subtle colors make an unforgettable and sensual combination. The artwork carries a simple title “A Woman”. New Place Art Gallery has been exhibiting portraits of Mieke Robben since 2013.
Would you like to know more about this Dutch artist? Read the article in “Singer Laren Museum Annual Programme 2017/2018′.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *