Werkwijze

Een mogelijke opdracht start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Omdat Mieke graag een bepaalde blik, houding of uitdrukking schildert werkt ze vooral van foto’s die ze het liefst zelf maakt. De fotosessie kan bij u thuis of in het atelier plaatsvinden.
Samen met u wordt er een keuze gemaakt uit de foto’s. In bijzondere situaties werkt Mieke vanuit bestaande foto’s, mits zij van goede kwaliteit zijn. In het atelier worden een of meerdere schetsen gemaakt en aan u voorgelegd. Na overeenstemming over de schets en compositie gaat Mieke met veel plezier voor u aan de slag.

Mieke schildert met olieverf op linnen, ze gebruikt overwegend warme kleuren. Ze schildert met een duidelijke toets en werkt laag over laag. Dit proces verlevendigt het schilderij en maakt dat het portret blijft boeien. Afhankelijk van uw wensen wordt – binnen de stijl van Mieke – het portret los, schetsmatig of gedetailleerd geschilderd. De achtergrond wordt al dan niet uitgewerkt.

Regelmatig is de geportretteerde ook de ontvanger van het cadeau en moet dit een verrassing blijven. Mieke heeft hiermee ruime ervaring, vraag hier gerust naar.
Voor het maken van portretten van een overleden dierbare (postuum portret) werkt Mieke van bestaande foto’s en gaat zij uitgebreid met u in gesprek om een goed beeld van de persoon te krijgen.

Prijs

Het formaat van het doek en hetgeen u afgebeeld wilt hebben bepalen de prijs. Als de schetsmatige opzet naar uw zin is, ontvangt u een factuur voor de aanbetaling van 30%.


Wat mensen zeggen over Mieke

“Hoi Mieke,
Wij zijn weer zeer verrast!!!!
Bijzonder om de kinderen zo terug te zien.
Alle vier op hun eigen specifieke manier.
Heel knap. Prachtig Mieke!”Jacqueline Maat

“Het portret wat je van mijn kleindochter geschilderd hebt, is zo onbeschrijflijk mooi en lijkt zo echt, het is een echt prachtig werk dat voor altijd een blijvende herinnering zal zijn. Je hebt het tot een uniek werk gemaakt.”Linda van de Bilt