Filter - All
Workshops
Techniek
Algemeen
 • Tijdens de Nationale Kunstdagen 10 en 11 november 2018 in Nieuwegein heb ik mijn laatste kunstboek verloot. Meer dan 100 enthousiastelingen hebben zich hiervoor ingeschreven. Het duurde even voordat ik alle gegevens verwerkt had, het was hierbij leuk om de vele enthousiaste reacties op mijn werk te lezen. Dank daarvoor. Iedereen, en in het bijzonder diegenen die aangaven interesse te hebben in een workshop of portretopdracht, is welkom op de open atelierdagen met werk van drie verschillende kunstenaars, komend weekend 17 en 18 november. Maar ook daarna bent u altijd van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek aan mijn atelier. Als u laat weten dat u komt, zorg ik dat de koffie klaar staat. En nu het belangrijkste: de winnaar van het kunstboek is...........Mevr. M. Taams uit Schiedam. Van harte gefeliciteerd!!! Ik ben inmiddels bezig een nieuw boek met mijn nieuwe werk: vrij werk, portretopdrachten en bronzen beelden, samen te stellen. Erg leuk om te doen.Tot ziens! Hartelijke groet, Mieke.
  14 november 2018
  Winnaar kunstboek Nationale Kunstdagen 2018
  Lees meer
 • In het Online kunstboek presenteren 144 kunstenaars zich. Heb je interesse? Klik op de bijgevoegde link om het boek in te zien.  http://bit.ly/2z3Y2UU
  18 augustus 2018
  Online Kunstboek 2017
  Lees meer
 • Bronzen beelden Het afgelopen jaar heb ik me toegelegd op het maken van bronzen beelden door het volgen van verschillende cursussen en workshops. Mijn eerste beeldjes liggen nu bij de bronsgieter en zijn op komende exposities te bewonderen. Het zijn grappige vogels, meer verklap ik nog niet. Deze ontwikkeling heeft er in geresulteerd dat ik in september start op de afdeling deeltijd beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in België. Een nieuwe uitdaging, maar naast het schilderen en het portretschilderen, wat natuurlijk mijn meeste aandacht houdt. De foto die je hier ziet, is van mijn eerste portret in klei.... Ik ben benieuwd waar deze ontwikkeling toe leidt
  10 augustus 2018
  Bronzen beelden
  Lees meer
 • In de workshops portretschilderen is een nieuw element toegevoegd: werken naar levend model. Dit vind plaats op de laatste ochtend/dag van de vijfdaagse workshop. De vaardigheden die in die week geoefend zijn, kunnen dan in een snel tempo nog eens in de praktijk gebracht worden. Het gaat dan niet om een gelijkend portret, maar om het oefenen in kijken, werken in vlakken en vastleggen van de verschillende toonwaarden. Dit is de belangrijkste basis voor een goed portret. In april waren de deelnemers hier erg enthousiast over, dus voor herhaling vatbaar. De komende workshop in september zit vol, van 10-14 december 2018 en 15-19 april 2019 is er nog ruimte in de vijfdaagse, in januari 2019 nog in de driedaagse. Voor recensies over mijn manier van les geven en hoe mensen de workshops ervaren hebben, kijk op www.facebook.com/miekerobbenportretschilder en voor meer info over de workshops portretschilderen klik hier.
  10 augustus 2018
  Workshop portretschilderen: Werken naar levend model
  Lees meer
 • Kunst in Ootmarsum Van 24 t/m 26 augustus exposeer ik in het bijzondere kunstevent in Ootmarsum. Wil je zien hoe ik een portret opzet, ben je benieuwd naar mijn laatste werk, mijn bronzen beelden, alsook naar de andere kunstenaars op dit event? Van Harte Welkom!   Ootmarsum is een prachtig kunstenaarsstadje, dat eens per jaar helemaal in het teken staat van de kunst. ‘Dit artistieke buitengebeuren met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische en beschermde stadscentrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement, nu voor de 35ekeer gehouden,  dat u niet mag missen. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. In 2018 is het thema: ‘Kunst uit het Oosten’, een bijzonder thema dat als een rode draad door de presentaties zal lopen. Een bont palet van schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, glaskunst, edelsmeden en vele andere bijzondere kunstvormen’.
  10 augustus 2018
  Kunst in Ootmarsum aug. 2018
  Lees meer
 • Mijn ingezonden werk voor ‘Weekend van het Portret 2018 is door de selectiecommissie geselecteerd. Het thema was 'Zelfportret' waarbij de opdracht was: laat enkele kenmerken van jezelf in het werk terugkomen. Deze opdracht was dus redelijk vrij, waardoor  ik heb gekozen voor mijn 'nieuwe' stijl. Er is mooi werk te zien! De expositie is van  31-augustus t/m 2 september 2018 waarvoor ik iedereen uitnodig.  De feestelijke opening van de expositie is op 31 augustus van 16.00-19.00 uur. Adres:  Loods 6, KNSM-laan 143, Amsterdam. Openingstijden: vr 31 aug 11:00 - 19:00, za 01 sep / zo 02 sep: 11:00 - 17:00 Met trots maken we hierbij bekend dat de openingstoespraak voor het Weekend op vrijdag wordt verzorgd door voormalig minister Cultuur Hedy d'Ancona, tevens lid van de commissie van aanbeveling voor de Nederlandse Portretprijs. De St. De Nederlandse Portretprijs organiseert deze expositie. Uit alle 502 ingezonden werken zijn 112 zelfportretten geselecteerd die tentoongesteld worden. Deze selectie is nu al op de website 'portretprijs.nl' te bewonderen: Wat je laat zien, ben je zelf! Binnen de portretkunst neemt het zelfportret een aparte plaats in, hoewel de motieven die eraan ten grondslag liggen nogal kunnen verschillen. Soms is een zelfportret een manier voor de kunstenaar om het portret of het gezicht te bestuderen. Tegelijkertijd dient het zelfportret soms om met materialen of stijlen te experimenteren. Hiermee kunnen kunstenaars  hun visie of hun vakmanschap laten zien. Weer andere motieven zijn het tonen van het eigen karakter, of de psyche.  of zelfs de zoektocht naar hetgeen de eigen identiteit bepaalt. Hiermee laat  de kunstenaar ons zien, zoals hij/zij zichzelf wil laten zien. De Nederlandse Portretprijs Stichting De Nederlandse Portretprijs houdt zich in het bijzonder bezig met het portret in de hedendaagse schilder-, teken- en beeldhouwkunst in Nederland. Met de bedoeling om deze kunstvorm onder de aandacht te brengen en  stimuleren. Dat doet zij op verschillende manieren. De voornaamste is het uitreiken van een periodieke prijs: de Nederlandse Portretprijs. Deze is voor het eerst in 2017 uitgereikt, vervolgens zal in 2019 de tweede editie plaatshebben. Ondertussen organiseert de Stichting in 2018 voor de derde keer het 'Weekend van het Portret', een kortdurende expositie van een selectie van portretten van hedendaagse Nederlandse kunstenaars. Dit jaar is het thema dus 'Zelfportret'.
  9 augustus 2018
  Expositie 'Weekend van het Portret' door de Nederlandse Portretprijs
  Lees meer
 • Privacyverklaring. Middels het inschrijven voor de nieuwsbrief of door het analoog of digitaal invullen van een contactformulier, heeft u privacy gevoelige gegevens aan mij verstrekt. Deze gegevens gebruik ik voor legitieme doeleinden: om gericht contact met u op te kunnen nemen (workshop, portret in opdracht, etc), voor het versturen van mijn nieuwsbrief. Indien nodig worden bepaalde gegevens gedeeld met de administrateur en belastingdienst. Alle (nieuwe) klanten ontvangen mijn nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt via Mailchimp verzonden, derhalve zijn de e-mailadressen bij hen bekend. Met Mailchimp is een verwerkingsovereenkomst afgesloten dat zij zorgvuldig met deze gegevens omgaan en niet voor een ander doel mogen gebruiken of met derden mogen delen. Uitschrijven: Uw gegevens worden zowel in mijn mailinglijst als in het bestand van Mailchimp direct verwijderd op het moment dat u zich hiervoor uitschrijft. Hiertoe is op iedere nieuwsbrief een duidelijke link aangebracht. De gegevens van klanten worden gedeeld met de belasting, voor zover als dit strikt noodzakelijk is. Na de daartoe geldende periode worden deze gegevens verwijderd. Mijn website gebruikt geen cookies en is beveiligd, deze beveiliging wordt frequent geüpdatet. U heeft recht op inzage, correctie en verwijdering van uw gegevens. Hiertoe, alsook voor vragen over mijn privacybeleid,  kunt u altijd contact met me opnemen.
  9 augustus 2018
  Privacyverklaring
  Lees meer
 • Juryrapport "Femme, verschillende lagen transparante olieverf met lijnen van houtskool en olieverf op canvasboard in baklijst, 40 x 30 cm. Het is heel bijzonder hoe de dunne lijnen samenvloeien tot een mooi en, ondanks de gevorderde graad van abstractie, toch realistisch portret. Van dichtbij is het druk en van veraf heel evenwichtig. Het beperkte kleurenpalet werkt ook heel goed, vooral in combinatie met de spaarzame rode accenten. Ook keek de jury met bewondering naar hoe met slechts enkele lijnen de suggestie van een hoofddeksel gewekt wordt. Of is het een handdoek rond het natte haar?" Portrait of the year "We have chosen a portrait of the year; this time it is this painting by Mieke Robben. Sharp lines and subtle colors make an unforgettable and sensual combination. The artwork carries a simple title "A Woman". New Place Art Gallery has been exhibiting portraits of Mieke Robben since 2013. Would you like to know more about this Dutch artist? Read the article in "Singer Laren Museum Annual Programme 2017/2018'.”  
  20 februari 2018
  Juryrapport Schilderij van het jaar
  Lees meer
 • portretschilder
  Filmpje impressie werk van Mieke Robben.
  16 februari 2018
  Filmpje impressie werk van Mieke Robben.
  Lees meer
 • 15 februari 2018
  Illustratief filmpje door John Howard Sanden
  Lees meer
 • Tijdens de Nationale Kunstdagen 2017 heb ik de tweede prijs gewonnen. Het publiek had de keuze  uit  bijna 250 kunstenaars.  Iedereen die op mij gestemd heeft en zijn/haar waardering voor mijn werk heeft uitgesproken, heel erg bedankt hiervoor! Er was veel waardering voor mijn nieuwe vrije werk en veel interesse in een portret in opdracht en in mijn workshops portretschilderen -tekenen. De combinatie van mijn schilderijen met de bronzen beelden van Lilian Steenhuisen ( Liliansbeelden)  was weer erg mooi.  Het was een groot opgezette en erg geslaagde en gezellig beurs. St Kunstweek heeft hierin goed werk verricht. Graag weer tot volgend jaar!
  19 november 2017
  Publieksprijs Nationale Kunstdagen 2017
  Lees meer
 • portretschilder
  Tijdens deze kunstdagen hebben veel enthousiaste bezoekers hun waardering uitgesproken voor mijn werk. Uit alle inschrijvingen is de winnaar van mijn kunstboek getrokken. De winnaar is ............Ananda Jans uit Delft. Van harte gefeliciteerd. Het boek zal naar je worden opgestuurd.
  14 november 2017
  Nationale Kunstdagen 2017 Winnaar kunstboek
  Lees meer
 • 7 oktober 2017
  Publicatie Singer Museum mei 2017
  Lees meer
 • 7 oktober 2017
  Publicatie ville d'art okt/nov 2017
  Lees meer
 • Tijdens deze beurs is geschilderd aan het portret van Evy.
  6 oktober 2017
  Art Laren 2017, filmimpressie, Portretschilder
  Lees meer
 • Zoals beloofd is hier de instructiefilm waarin een oog. met olieverf, wordt uitgeschilderd.
  3 juni 2017
  How to paint an eye. Instructiefilm
  Lees meer
 • portretschilder, schilderij, kunstenaar, portret in opdracht
  Portretschilder Mieke Robben, expositie Breda Ik kijk terug op een zeer geslaagde en druk bezochte expositie in de Grote Kerk te Breda op de Brabant Artfair 2017, samen met Lian Steenhuisen van “Liliansbeelden". Een gewaardeerde combinatie. Er was veel belangstelling voor mijn schilderijen (Vrij werk) en voor Portretten in opdracht. De nieuwe reeks Muziek, met de dirigenten in actie, kreeg veel positieve reacties. De losse stijl van schilderen, het expressieve kleurgebruik en de gelaagdheid in de schilderijen, sprak veel mensen hierin aan. Ook het andere werk zoals Defilé de Chapeau kreeg veel aandacht. Mijn laatste portret in opdracht Luuk, was ook op de expositie aanwezig. Luuk is het jongste kind uit een gezin waar ik van alle drie de kinderen op 7-jarige leeftijd een portret heb gemaakt. Workshops Bijzonder waren de ontmoetingen  tussen enthousiaste oud-cursisten van mijn workshops en geïnteresseerden in een workshop portretschilderen. Ik hoefde hier verder weinig meer aan toe te voegen. Voor geïnteresseerden: er zijn dit jaar nog een aantal mogelijkheden om je in te schrijven.
  24 maart 2017
  Portretschilder Mieke Robben, expositie Brabant Artfair 2017
  Lees meer
 • portretschilder
  13 januari 2017
  Hoe schilder je een portret - Instructiefilm
  Lees meer
 • portretschilder breda
  Iedereen bedankt voor de enthousiaste reacties op mijn werk, zowel van de juryleden als van het publiek! Tijdens deze dagen hebben mensen zich bij mij in kunnen schrijven om in aanmerking te komen voor mijn Kunstboek. Uit de inschrijvingen is een winnaar getrokken, dit is geworden: Hilda Spit uit Kamerik. Zij zal het boek een dezer dagen thuis gestuurd krijgen. Veel plezier ermee Hilda.
  4 januari 2017
  Vijfde plaats van meest gewaardeerde kunstenaars tijdens Nationale Kunstdagen Ahoy
  Lees meer